RSM chce byť najrýchlejšie rastúcou poradenskou sieťou na Slovensku. Po fúzii s LEON Tax zdvojnásobí svoj biznis

Stať sa dôležitým hráčom na slovenskom poradenskom trhu, umožniť tamojším firmám lepšie sa vyrovnať s dôsledkami ekonomických turbulencií a dať nový impulz celému česko-slovenskému hospodárskemu priestoru. To sú hlavné ciele fúzie slovenskej RSM a LEON Tax, ktorá by sa mala stať dôležitým impulzom pre rast oboch regionálnych pobočiek RSM a pomôcť im dosiahnuť miliardové tržby do siedmich rokov.

LEON Tax je jednou zo stálic slovenského trhu a jednou z najväčších nezávislých spoločností, ktoré sa zaoberajú outsourcingom daňových služieb, účtovníctvom, ale aj ekonomickými analýzami a procesným či projektovým poradenstvom. V súčasnosti má viac ako sto klientov, väčšinou globálnych spoločností s dcérskymi spoločnosťami na Slovensku. Akvizícia s RSM sa uskutočnila formou fúzie.

Na slovenskom trhu tak vzniká subjekt, ktorý bude schopný vďaka spojeniu obslúžiť niekoľko stoviek klientov a ponúkne kompletné portfólio poradenských služieb v globálnom štandarde. Navyše s možnosťou prepojenia aktivít s ostatnými svetovými pobočkami, čo môže byť kľúčové pre českých podnikateľov, ktorí rozširujú svoj biznis na Slovensko a naopak. RSM sa tak teraz zaradí medzi významných medzinárodných hráčov na slovenskom poradenskom trhu. A aj plány na ďalší rast sú ambiciózne.

S LEON Tax k nám prichádza silný tím ponúkajúci účtovné, mzdové a daňové služby pre slovenských aj zahraničných klientov. Našou ambíciou je rozrásť sa na minimálne päťdesiatčlenný tím a do troch rokov ponúknuť klientom na Slovensku rovnaký rozsah služieb ako v Českej republike,“ hovorí Monika Marečková, riadiaca partnerka RSM Czech Republic & Slovakia. „Najmä pre segment malých a stredných podnikateľov bude veľkým benefitom, že pod jednou strechou spojíme kompletný servis pre český a slovenský trh s hlbokým know-how fungovania oboch trhov,“ dodáva.

Milan Černák, doterajší managing partner LEON Tax, sa presunie na rovnakú pozíciu v RSM na Slovensku. Pozíciu Branch Managera pre slovenský trh bude naďalej zastupovať Juraj Polák.

Slovenské firmy čaká v najbližších rokoch transformačný tlak, ktorý tu už dlho nebol a bude pre takýto špecifický trh veľmi zásadný. Spoločnosti sa buď chopia výzvy a vyjdú z krízy silnejšie, alebo ich čaká silná konsolidačná vlna,“ hovorí Milan Černák, Managing partner RSM na Slovensku. Chceme tu byť pre všetkých, ktorí chcú z nadchádzajúcej situácie vyťažiť maximum. Spoločne položiť základy pre novú generáciu spoločností, ktorých ambíciám nebude stáť v ceste vlastná procesná neefektivita alebo napríklad nízka miera digitalizácie. Verím slovenskému trhu a vďaka RSM máme teraz skvelé nové možnosti, ako ho podporiť v kritickom čase,“ doplňuje Černák.

Milan Černák a Monika Marečková by chceli na Slovensku zopakovať český scenár. Práve tuzemská pobočka RSM je v celej sieti považovaná za „zázrak strednej Európy“. Pod vedením Moniky Marečkovej sa stala najrýchlejšie rastúcou v skupine malých krajín a bola tiež označená za jednu z troch pobočiek s najsilnejšími digitálnymi kompetenciami zo všetkých pobočiek siete.

V rámci Česka a Slovenska máme ambíciu rásť medziročne približne o pätinu. A v roku 2030 dosiahnuť miliardové tržby. Ide o ambiciózny plán, ale my rozhodne nerastieme bez toho, aby sme sa rozvíjali. Či už ide o investície do startupov, ktoré nám umožňujú vykonávať našu prácu efektívnejšie, alebo fúzie s partnermi, ktorí to vidia rovnako ako my – teda ako v prípade LEON Tax. Osobne považujem práve túto fúziu za zásadný míľnik na našej česko-slovenskej ceste,“ dodáva Monika Marečková.

Autori

Monika Marečková

Managing Partner RSM CZ & SK
Zobraziť detail