NetSuite je pripravený pre sebavedomé české a slovenské firmy

NetSuite je jedným z popredných svetových systémov pre vedenie podnikových zdrojov – financií, zásob, obsahu, riešenie klientských vzťahov, riadenie výroby a v podstate zastrešenie komplexnej funkcie podniku po informačnej stánke (tzv. ERP systém). V júli minulého roku NetSuite kúpila spoločnosť Oracle za 9.3 miliárd dolárov a tento rok sa umiestnil v prestížnom prehľade Forrester ako ,,Contender“, takže ihneď za silnými hráčmi na trhu, ako sú SAP alebo SugarCRM.

NetSuite nad konkurenciou vyniká svojou jednoduchou rozšíriteľnosťou, dostupnosťou kdekoľvek a kedykoľvek, keďže je 100% v cloude, jasnou cenovou politikou (platíte len za to, čo využívate) a intuitívnym prostredím. Jedinou vadou na kráse systému NetSuite pre české a slovenské podniky bola chýbajúca podpora národných predpisov, daňových zákonov a integrácia s nástrojmi, ktoré podnikanie v ČR a SR zjednoduší.

Rastúce firmy s medzinárodným presahom teraz majú alternatívu   

,,Pokiaľ ste rastúcou českou firmou, ktorá má ambície uspieť v zahraničí, budovať zahraničné pobočky, zaujať zahraničných odberateľov, účtovať podľa cudzích predpisov a celkovo uspieť na cudzom trhu, musíte na to byť pripravený i z hľadiska informačných systémov. Vaše možnosti sa zúžia na niekoľko málo systémov, ktoré podporujú aj české predpisy a zároveň vám umožnia jednoducho integrovať ďalšie krajiny. Takými systémami sú napríklad MS Dynamics Navision alebo SAP. Vďaka nami vytvorenými lokalizačnými balíčkami pre ČR a Slovensko sa NetSuite stáva ďalšou možnosťou pre sebavedomé české firmy, ktoré chcú rásť a uspieť v zahraničí.“ vyjadril sa Tomáš Janeček, Managing Partner RSM Technology CZ.

Čo obsahuje lokalizačný balíček pre NetSuite?

Pomocou balíčkov budú vaše výkazy celkom v súlade s českými a slovenskými učetnými predpismi, podobne ako keby ste využili český účetný software (Pohoda, Money S3), ale navyše budete mať svoje financie previazané so všetkými podnikovými zdrojmi a procesmi.

Balíčky pridávajú do NetSuite nasledujúce funkcie – využiť je možné všetky alebo len tie, ktoré práve potrebujete.

  • Vyúčtovanie zálohových platieb pre ČR
  • Integrácia so systémom ARES – napojenie na české obchodné registre
  • Automatické sťahovanie aktuálnych kurzov Českej národnej banky
  • Kontrola reputácie odberateľov pomocou systému Credit Check
  • Šablóny faktúr podľa českých predpisov
  • Šablóny faktúr podľa slovenských predpisov
  • Šablóny zahŕňajú všetky bežné doklady – vystavená faktúra, prijatá faktúra, dobropis/reklamácia, zálohová faktúra
  • Číslovanie dokladov podľa českých predpisov
  • Priznanie k dani z pridanej hodnoty a automatické generovanie kontrolného hlásenia

Ako môžete naučiť NetSuite po česky/slovensky?

Inštalácia je vďaka ľahkej rozšíriteľnosti systému NetSuite veľmi rýchla, keďže sú balíčky dostupné ako aplikácie na Suiteapp.com. Kontaktujte nás pre bližšie informácie a konfiguráciu produktu pre vaše potreby.

Vlajka CZVlajka SK
Balíček pre ČRBalíček pre SK
Autori

Tomáš Janeček

Managing Partner RSM Technology CZ
Zobraziť detail